Over ons


Het Paradijs is een lunchbar en foodshop in een lichtrijk en volledig heropgefrist burgerhuis uit de 17e eeuw in hartje Brugge. Je kan er elke dag, behalve op zondag terecht voor een lekkere en eerlijke lunch. Ook takeaway!  


Zo komen we meteen ook bij de naam, Het Paradijs. In de opvallende topgevel van ons pand zijn enkele taferelen zichtbaar die verwijzen naar ‘Het Aards Paradijs’ uit het Oude Testament. De link was snel gelegd. En natuurlijk willen we onze gasten ook een ‘paradijselijk’ gevoel geven door ze te verwennen met lekker eten en een gastvrij onthaal in een licht en luchtig kader.

Het team van Het Paradijs bestaat uit maatwerkers die door Sobo begeleid en ondersteund worden. Vzw Sobo creëert duurzame tewerkstellingstrajecten voor mensen met verminderde kansen op de reguliere arbeidsmarkt.

Vandaar ook meteen de sociale insteek in dit (ver)nieuw(d) verhaal. Met een compleet nieuw en duurzaam concept mikken we op een zo ruim mogelijk publiek. Dat betekent dat iedereen welkom is, ook mensen met een klein inkomen. Zij kunnen er met een kortingspasje genieten van een lunch. Deze mengeling van mensen en achtergronden zorgt voor een warme en gezellige sfeer in een uitnodigende setting. Alle gerechten kan je trouwens ook gewoon meenemen.

 In onze inhuis foodshop vind je allerlei huisgemaakte hartige en zoete producten. Deze werden eveneens met de grootste zorg bereid door onze Sobo maatwerkers. Ontdek ons aanbod of bestel online.


LEES MEER...

concept


In Het Paradijs gaan lekker eten en het vervullen van een maatschappelijke rol hand in hand. Dankzij sociale tewerkstelling krijgen mensen die anders niet terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt toch de kans om mee te draaien in de samenleving en een lekkere maaltijd te serveren aan iedereen die daar zin in heeft. Ook aan degenen die het financieel iets moeilijker hebben.


Het menu wisselt wekelijks met telkens een ‘lunch van de dag’ aangevuld met heerlijke salades, ovenschotels, pastagerechten en een klassieker van de week met een creatieve twist. Wie dan nog een gaatje heeft, kan proeven van één van onze huisgemaakte dessertjes.

Ons ecologisch engagement uit zich op verschillende vlakken. Bij het bereiden van onze gerechten gaan we voor zero waste en dragen we actief ons steentje bij om de overproductie van voedsel tegen te gaan. Daarnaast hebben we aandacht voor seizoensgebonden en lokale ingrediënten en steunen we de korte keten. Ook op vlak van keukenmateriaal en meeneemverpakkingen kiezen we voor milieuvriendelijke oplossingen.

Zelfs in de inrichting van de lunchbar is onze ecologische betrokkenheid voelbaar. Het interieur is licht en sfeervol en neigt naar een Scandinavische stijl met heel veel aandacht voor natuurlijke en duurzame materialen. Zowel beneden als boven zijn er zitplaatsen voorzien, goed voor een 65-tal gasten en waar maximale interactie mogelijk is. Daarnaast is er nog een gezellig stadsterras waar je samen met collega’s, vrienden of familie kan lunchen.

Onze missie is een lunchbar uit te baten waar lekker eten bereid wordt door een keukenteam met een liefde voor het vak en het product en waar iedereen zich welkom voelt.


LEES MEER...